Kerstgroepjes uit Peru

Kerst en Kerstmis met diverse kerstgroepjes uit Peru.

Bijgaand kerstgroepjes uit Peru, gemaakt door Romulo Marcapiña. Hij is geboren in 1964 in het dorp Quinoa, in het Andesgebergte in Peru. Nu woont hij in een buitenwijk in Lima met zijn vrouw en drie kinderen.

Romulo maakt kunstzinnige producten van aardewerk en heeft een goed gevoel voor design en kleur. Hij heeft het vak geleerd door te werken bij andere producenten. Sinds 2013 werkt importeur Barbosa Fair Trade met hem samen; hij maakt perfecte kwaliteit. Hij heeft een werkruimte achter zijn huis. Als hij veel orders heeft, krijgt hij hulp van familie.

Barbosa Fair Trade heeft het uitgangspunt dat dingen die ons leven mooier maken, ook het leven van de makers mooier moeten maken. Barbosa werkt langdurig en continu samen met producenten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Ze koopt fair trade producten persoonlijk bij hen in, volgens de principes van eerlijke handel. Een leefbaar loon, geen kinderarbeid, en de productie wordt van te voren gefinancierd. De gemaakte winst wordt geïnvesteerd in scholing en werkgelegenheidsprojecten. Tevens worden de producenten begeleid bij productontwikkeling en bedrijfsvoering.

Nu ook in het assortiment van de Wereldwinkel Hoorn.