Nieuwe producten

FT Palmoliekaarsen uit Indonesië

Wij hebben kaarsen van 100% Palmolie, dus natuurlijk en plantaardig. De kaarsen branden langer, en zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Er zitten nl. geen op petroleum gebaseerde grondstoffen in. De palmolieboom heeft een hogere opbrengst en is meer bestand tegen invloeden dan welke andere olie producerende boom dan ook. Er zijn geen kunstmatige meststoffen of pesticiden nodig. Het lont is gemaakt van pure katoen (zonder lood of zink). De kaarsen zijn handgemaakt in Indonesië in een kleine fabriek op Java, waar de producenten onder humane omstandigheden werken, een fair loon krijgen, en gratis gezondheidszorg en vakanties hebben.

Dromenvanger uit India

Dromenvangers zijn oorspronkelijk afkomstig van de Indianen uit Noord-Amerika en van de Aboriginals uit Australië. Inmiddels is de dromenvanger bekend over de hele wereld. Deze ‘regenboog’-dromenvanger wordt gemaakt in India. De ring is bekleed met haakwerk van verschillend gekleurde garens en er hangen eveneens verschillend gekleurde touwtjes met kralen en geverfde kippenveren aan. De mythe van de dromenvanger is dat de hemel goede en slechte dromen bevat. De dromenvanger moet in de buurt van je bed gehangen worden. De slechte dromen worden door het web ingevangen en spatten uit elkaar bij daglicht. De goede dromen worden doorgelaten, zodat men beter slaapt.

Dopperwaterflessen uit Nederland

De Dopper bestaat sinds 2010. De bekende jarenlang herbruikbare fles met bekertje op een voet is een antwoord op de single use plastic flesjes met bronwater. Deze worden massaal weggegooid, helaas ook op straat. E.e.a. verdwijnt – vaak onbedoeld-  in de oceanen en wordt plastic soup. Zeevogels en zeedieren zien dit aan voor voedsel, en komt tevens in onze voedselketen terecht. Terwijl overal het beste drinkwater gewoon uit de kraan verkrijgbaar is en we plastic flesjes kunnen hervullen.

De Dopper gebruiker geeft eens tevens een statement af: is bewust van het milieu, verkleint de single use-afvalberg een geeft aan dat er dicht bij huis en ver weg, kortom overal in de wereld, toegang tot veilig drinkwater moet zijn.

Sinds 2013 is er de Dopper Foundation. Deze werkt samen met Simavi en lokale partner samen aan drinkwater en sanitatieprojecten in Nepal. Een deel van het geld hiervoor komt van de verkoop van de Dopperflessen.

Wij hebben verschillende kleuren Doppers in het assortiment, inclusief de stalen variant.