Recept: gele linzencurry met rijst

Gele linzencurry met rijst

Hoofdgerecht 4 personen, 20 minuten bereidingstijd.

Ingrediënten:
2 el olijfolie; 2 rode uien, gesnipperd; 1 grote courgette, in blokjes; 1 venkelknol, in repen (hou wat groen apart); 1 zoete aardappel ca. 200 g., in plakjes; 1 blik linzen, 400 g., uitgelekt.
En van Fair Trade Original: 300 g Basmatirijst; 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta; 1 blik Kokosmelk, 400 ml.

Bereiding:

Kook de rijst. Fruit de ui in de olie in een hapjespan. Voeg toe alle groenten, bak een paar minuten mee. Voeg toe gele currypasta en bak eveneens een paar minuten mee. Doe de kokosmelk erbij en laat de groenten sudderen tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de linzen toe. Verwarm. Serveer. Garneer met wat venkelgroen.

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original.