Recept: maaltijdsalade met linzen en gele curry

Hoofdmaaltijd voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten:
– 200 gram du Puy linzen, te verkrijgen in de Wereldwinkel
– 2 aubergines
– 4 bosuien
– 50 ml olijfolie
– 1 limoen
– 150 gram verse spinazie
– 8 blaadjes munt
– 100 ml dikke yoghurt
– een molen Zeezoutmix- groene kruiden (Fair Trade Original *)
– 1-2 el Gele Curry kruidenpasta (Fair Trade Original *)
– een molen Pepermix citrus knoflook (Fair Trade Original *)

Kook de linzen in ruim water in ca 20 minuten beetgaar en giet deze af. Snij de aubergines in dunne plakken, bestrooi deze met zeezout en dek het af. Laat staan voor 20 minuten. Snij de bosui in ringen.
Verhit twee eetlepels olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe. Fruit tot de geuren vrijkomen. Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe. Alles goed doorroeren en laten afkoelen.
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapieren besprenkel ze met olijfolie. Grill de aubergineplakken in een grillpan.
Meng de aubergineplakken, de verse spinazie, bosui en munt door de linzen. Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met paper- en en/of zeezoumix. Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie.

Wijntip: Rose uit Zuid-Afrika (Fair Trade Original)

*) Fair Trade Original, te koop in de Wereldwinkel Hoorn