Recept: Mosselen gekookt in groene curry en kokosmelk

Mosselen gekookt in groene curry en kokosmelk

Hoofdgerecht, 4 personen, 20 minuten.

Ingrediënten:

300 g Pandanrijst *); 4 el. Plantaardige olie; 1 pakje Groene Curry Kruidenpasta *); 1 zak Thaise Roerbakmix, panklaar; 2 kg. Mosselen, schoongemaakt; 1 blik Kokosmelk *); 100 g Zeekraal.

*) Ingrediënten van Fair Trade Original.

Bereiding:

Kook de rijst; Verhit 4 el olie in een (mossel)pan. Voeg de currypasta toe en fruit totdat de geuren goed vrijkomen. Voeg toe kokosmelk, mosselen en roerbakmix en doe de deksel op de pan. Voeg de laatste minuten de zeekraal toe. Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn. Serveer.

Variatietip: gebruik i.p.v. mosselen garnalen of vis

Wijntip: Chardonnay (wit), van Fair Trade Original.