Verlegen man uit Indonesië

De Orang Malu-boeddha

De Orang Malu staat in Indonesië ook wel bekend als de huilende boeddha of verlegen man.

Het verhaal gaat dat hij huilde om al het leed van de wereld, en ervoor koos om in deze houding een leven van meditatie te leven. Toch is deze yogi diep in zijn hart gelukkig, omdat hij vrede en geluk in zichzelf ontdekt heeft.

Zijn achterkant is in de vorm van een hart: dit staat voor leven en kracht. Zijn arm vormt, vanaf de zijkant gezien, een foetus. Dit staat voor een reinheid en een nieuw begin. Aan de voorkant zie je zijn lachende gezicht.

De Orang Malu zou al het kwaad buiten de deur houden, wanneer je hem op een opvallende plaats in huis of tuin zet met zijn rug naar de hoofdingang en aan de linkerzijde. De visite kan dan niets anders dan hem over het hoofd en rug aaien. Dat beïnvloedt het bezoek met de positieve kracht van de Orang Malu.

Door hem zelf elke dag over zijn rug te aaien, zorgt hij voor het vergrote van je zelfvertrouwen en neemt hij je zorgen weg, zo vertelt het verhaal. De Orang Malu is dan ook een mooi cadeau om te geven aan iemand die in een nieuw huis gaat wonen of op kamers gaat.

Importeur is Madat Nepal.

Nu ook in het assortiment van de Wereldwinkel Hoorn.