Wollen wasdrogerbollen uit Nepal

Door wollen wasdrogerbollen aan uw wasgoed in de droogtrommel toe te voegen bespaart u 25% energie en wordt de was 25% sneller én op een natuurlijke manier gedroogd. Uit Kathmandu, Nepal.

U hoeft ook geen wasverzachter meer te gebruiken, dus geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De wasdrogerbollen laten geen pluisjes achter, vandaar dat ze ook te gebruiken zijn voor mensen die niet tegen wol kunnen. De 3 bollen zijn goed voor 1000 wasbeurten. Bij een gebruik van 2x per week kunt u 5 jaar energie besparen!

De wasdrogerbollen zijn vervaardigd van 100% schapenwol (niet van merinoschapen afkomstig), groene blokzeep en water. De wol wordt geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. Deze is zachter dan wol van schapen uit de Himalaya. In Nepal wordt de wol gekaard en gevilt. Het water waarmee gevilt wordt, is verwarmd door zonne-energie.

De wasdrogerbollen komen van de fair-trade werkplaats Kalpana in Kathmandu, in Nepal, waar er goede werktijden, arbeidsomstandigheden en inkomens zijn. Vilten met een naald wordt afgewisseld met kwaliteitscontrole en inpakken. Het werk wordt voornamelijk gedaan door vrouwen. Er is op het bedrijf ook een crèche en naschoolse opvang.